JEDILNIK – APRIL 2021
JEDILNIK ZA ŠOLO – APRIL 2021
DATUM | MALICA 1.r | MALICA | KOSILO | POP. MALICA |
Ponedeljek 12. 4. ŠS mleko (mleko) |
Bio koruzni kruh (gluten), pečena govedina, redkvice, čaj. | Bio koruzni kruh (gluten), pečena govedina, redkvice, čaj. | Korenčkova juha, sirovi tortelini v smetanovi omaki (gluten, mleko, jajca), zeljnata solata s čičeriko, redek sok. | Mešano sveže sadje. |
Torek 13. 4. ŠS jabolka
|
Sirov burek (gluten, mleko, jajca), jogurt (mleko).
|
Sirov burek (gluten, mleko, jajca), jogurt (mleko).
|
Domača goveja juha z zakuho (gluten, jajca), domača govedina, pražen krompir, rdeč radič s fižolom, voda.
|
Bio polnozrnata bombeta (gluten, sezam), kefir (mleko). |
Sreda 14. 4. ŠS eko paprika |
Mešani kruh z manj soli (gluten), pašteta (laktoza, soja), bela kava (gluten, mleko, soja). | Mešani kruh z manj soli (gluten), pašteta (laktoza, soja), bela kava (gluten, mleko, soja). |
Porova juha (mleko, gluten), puran v naravni omaki (gluten), zdrobovi ocvrtki (gluten, laktoza, jajca, soja), voda.
|
Ledeni čaj, suho sadje (SO2). |
Četrtek 15. 4. ŠS eko korenje |
Bio pirin kruh (gluten), sir (mleko), bela kava (gluten, mleko, soja), ananas.
|
Bio pirin kruh (gluten), sir (mleko), bela kava (gluten, mleko, soja), ananas.
|
Kostna juha z zakuho (gluten, jajca), zelenjavna rižota s piščančjim mesom, rdeča pesa v solati, voda. | Presta (gluten), jabolko. |
Petek 16. 4. ŠS jabolko |
Mlečni riž (mleko), cimetov posip. | Mlečni riž (mleko), cimetov posip. |
Pečen file atlantskega lososa (ribe), pire krompir (mleko), špinača v omaki (mleko, gluten), voda.
|
Pecivo iz mešane moke s semeni (gluten,seazm, soja, jajca). |
|
||||
Ponedeljek 19.4. |
Ovseni kruh (gluten), tunin namaz (ribe, soja), paradižnik, čaj. | Ovseni kruh (gluten), tunin namaz (ribe, soja), paradižnik, čaj. |
Goveji golaž (gluten, SO2), eko polenta, zeljnata solata s čičeriko, redek sok.
|
Mešano sveže sadje. |
Torek 20. 4. ŠS eko mleko (mleko) |
Makova štručka (gluten, mleko), čaj, jabolko. | Makova štručka (gluten, mleko), čaj, jabolko. | Kostna juha z zakuho (gluten, jajca), čevapčiči, krompirjeva solata z jajci (jajca), voda. | Grški jogurt (mleko). |
Sreda 21. 4. ŠS eko paradižnik |
Ajdov kruh (gluten), puranja šunka, čaj. | Ajdov kruh (gluten), puranja šunka, čaj. |
Špargljeva kremna juha (gluten, mleko), piščančji zrezek v naravni omaki, kuhan krompir v kosih, zelena solata s kalčki, voda.
|
Crispy kruhki (gluten), 100% pomarančni sok. |
Četrtek 22. 4 |
Mlečni rogljiček (gluten, mleko), kakav iz domačega mleka (mleko), banana. | Mlečni rogljiček (gluten, mleko), kakav iz domačega mleka (mleko), banana. | Zelenjavna kremna juha (gluten, mleko), file polenovke na žaru, rizi bizi, zelena solata, voda. |
Mleko (mleko), makova štručka (gluten, mleko).
|
Petek 23. 4. ŠS Orehi (oreščki) Vrtec brez oreščkov! |
Bio koruzni mešani kruh (gluten), sirni namaz (mleko), planinski čaj z limono. | Bio koruzni mešani kruh (gluten), sirni namaz (mleko), planinski čaj z limono. | Enolončnica s piščancem, zelenjavo in bulgurjem (gluten), palačinke s čokoladnim nadevom (gluten, laktoza, jajca, soja), voda. | Sadna ploščica (gluten, SO2), 100% jabolčni sok. |
Ponedeljek 26.4. |
Pouka prost dan | |||
PRVOMAJSKE POČITNICE J
|
Dober tek!
Učenci in učenke 1. razredov imajo v dopoldanskem času odmor za napitek ali sadni prigrizek. Kot napitek nudimo: čaj, vodo ali razredčen 100 % sadni sok. V vseh jedeh smo ukinili ali vsaj razpolovili količino dodanega sladkorja. Polovica ponujenega kruha je brez aditivov. Izogibamo se izdelkom iz prečiščenih živil (bela moka in bel riž) in uvajamo čim več polnovrednih domačih jedi iz lokalno pridelanih živil, prisluhnemo pa tudi željam otrok. Nekatera živila in jedi iz živil lokalnih kmetij so opredeljena pod pojmom »domače«, s čimer želimo poudariti, da ne vsebujejo umetnih aditivov in niso podvržena dolgotrajnemu skladiščenju in transportu. Lokalnega izvora je tudi ves krompir in velika večina sezonske zelenjave, čeprav to, zaradi preglednosti jedilnika, ni posebej opredeljeno. Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
JEDILNIK ZA VRTEC – APRIL 2021
DATUM | ZAJTRK | MALICA | KOSILO | POP. MALICA |
Ponedeljek 12. 4.
|
Bio koruzni kruh (gluten), pečena govedina, redkvice, čaj. |
Sveže sadje.
|
Korenčkova juha, sirovi tortelini v smetanovi omaki (gluten, mleko, jajca), zeljnata solata s čičeriko, redek sok. | Mešano sveže sadje. |
Torek 13. 4.
|
Sirov burek (gluten, mleko, jajca), jogurt (mleko).
|
Zelenjavni krožnik. |
Domača goveja juha z zakuho (gluten, jajca), domača govedina, pražen krompir, rdeč radič s fižolom, voda.
|
Bio polnozrnata bombeta (gluten, sezam), kefir (mleko). |
Sreda 14. 4.
|
Mešani kruh z manj soli (gluten), pašteta (laktoza, soja), bela kava (gluten, mleko, soja). | Sveže sadje. |
Porova juha (mleko, gluten), puran v naravni omaki (gluten), zdrobovi ocvrtki (gluten, laktoza, jajca, soja), voda.
|
Ledeni čaj, suho sadje (SO2). |
Četrtek 15. 4.
|
Bio pirin kruh (gluten), sir (mleko), bela kava (gluten, mleko, soja), ananas.
|
Sveže sadje. | Kostna juha z zakuho (gluten, jajca), zelenjavna rižota s piščančjim mesom, rdeča pesa v solati, voda. | Presta (gluten), jabolko. |
Petek 16. 4. |
Mlečni riž (mleko), cimetov posip. | Sveže sadje. |
Pečen file atlantskega lososa (ribe), pire krompir (mleko), špinača v omaki (mleko, gluten), voda.
|
Pecivo iz mešane moke s semeni (gluten,seazm, soja, jajca). |
Ponedeljek 19.4. |
Ovseni kruh (gluten), tunin namaz (ribe, soja), paradižnik, čaj. | Sveže sadje. |
Goveji golaž (gluten, SO2), eko polenta, zeljnata solata s čičeriko, redek sok.
|
Mešano sveže sadje. |
Torek 20. 4.
|
Makova štručka (gluten, mleko), čaj, jabolko. | Zelenjavni krožnik. | Kostna juha z zakuho (gluten, jajca), čevapčiči, krompirjeva solata z jajci (jajca), voda. | Grški jogurt (mleko). |
Sreda 21. 4.
|
Ajdov kruh (gluten), puranja šunka, čaj. | Sveže sadje. |
Špargljeva kremna juha (gluten, mleko), piščančji zrezek v naravni omaki, kuhan krompir v kosih, zelena solata s kalčki, voda.
|
Crispy kruhki (gluten), 100% pomarančni sok. |
Četrtek 22. 4 |
Mlečni rogljiček (gluten, mleko), kakav iz domačega mleka (mleko), banana. | Sveže sadje. | Zelenjavna kremna juha (gluten, mleko), file polenovke na žaru, rizi bizi, zelena solata, voda. |
Mleko (mleko), makova štručka (gluten, mleko).
|
Petek 23. 4.
|
Bio koruzni mešani kruh (gluten), sirni namaz (mleko), planinski čaj z limono. | Sveže sadje. | Enolončnica s piščancem, zelenjavo in bulgurjem (gluten), palačinke s čokoladnim nadevom (gluten, laktoza, jajca, soja), voda. | Sadna ploščica (gluten, SO2), 100% jabolčni sok. |
Ponedeljek 26.4. |
Eko prosena kaša na domačem mleku (mleko), kakav (soja), banana. | Zelenjavni krožnik. | Pasulj juha (gluten), pirini cmoki z mareličnim nadevom (gluten, mleko, jajca, soja, SO2), jabolčna čežana, voda. | Kefir (mleko), črna žemlja (gluten). |
Torek 27.4. |
PRAZNIK | |||
Sreda 28.4. |
Koruzni kosmiči (gluten), mleko (mleko), banana. | Sveže sadje. | Telečji ptički v grahovi omaki (gluten), gluhi štruklji (gluten), zeljnata solata s fižolom, voda. | Mešano sveže sadje. |
Četrtek 29.4. |
Umešana jajca (jajca, mleko), polnozrnati kruh (gluten), bela kava iz domačega mleka (gluten, mleko, soja), | Sveže sadje. | Paradižnikova juha (gluten, jajca), mleta pečenka (gluten, jajca), pire krompir (mleko), pesa v solati, voda. | Francoski rogljiček z marmelado (gluten, laktoza, jajca, žveplov dioksid), banana. |
Petek 30.4. |
Štručka hot dog (gluten, soja), domača hrenovka (mleko, soja), kečap, čaj, jabolko. | Sveže sadje. | Domača goveja juha z zakuho (gluten, jajca), polnozrnati polžki z bolonjsko omako (gluten, mleko). |
Sadni jogurt brez dodanega sladkorja (mleko), kajzerica (gluten).
|
Dober tek !
Otroci imajo ves čas na razpolago vodo in sveže sadje ali zelenjavo. Kot napitek nudimo: čaj, vodo ali razredčen 100 % sadni sok. V vseh jedeh smo ukinili ali vsaj razpolovili količino dodanega sladkorja. Izogibamo se izdelkom iz prečiščenih živil (bela moka in bel riž) in uvajamo čim več polnovrednih domačih jedi iz lokalno pridelanih živil, prisluhnemo pa tudi željam otrok. Polovica ponujenega kruha je brez aditivov. Nekatera živila in jedi iz živil lokalnih kmetij so opredeljena pod pojmom »domače«, s čimer želimo poudariti, da ne vsebujejo aditivov in niso podvržena dolgotrajnemu skladiščenju in transportu. Lokalnega izvora je tudi ves krompir in velika večina sezonske zelenjave, čeprav to, zaradi preglednosti jedilnika, ni posebej opredeljeno. Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.