Skoči na glavno vsebino

Obvestilo o novem načinu evidentiranju kosil in uvedbi modula prehrana preko e-asistenta

Obveščamo vas, da bomo s  1. 9. 2017 začeli uporabljali modul Prehrana preko e-asistenta in nov način evidentiranja prehrane.

Evidentiranje

Kosila se bodo evidentirala z modrimi obeski.  Ti bodo oštevilčeni  in posamezni obesek bo pripadal točno določenemu učencu.  Vsi učenci bodo obeske dobili prvi šolski dan pri razredniku.  Učenci podaljšanega bivanja jih bodo lahko hranili v razredu. Vsi učenci bodo ob koncu zaključka šolanja modre obeske vrnili razredniku.  Če bo učenec obesek izgubil, bo moral kriti stroške novega.

 

Prijava – odjava obrokov

Od 1. 9. 2017 dalje starši prijavljate in odjavljate prehrano za  svoje otroke preko programa e-Asistent. Za odjavo in prijavo na prehrano ter spremljanje realizacije le-te je dovolj  osnovni modul programa eAsistent, ki je brezplačen.

Vsi starši, ki ste prijavnico za e-Asistent že izpolnili, imate dostop do portala že urejen. Ostale prosimo, da to uredite čim prej.

  • Prijava

Učenci, ki so prijavljeni v oddelkih podaljšanega bivanja, so na kosilo prijavljeni avtomatično, zato naknadna prijava ni potrebna. Ob prevzemu kosila bodo za evidentiranje poskrbeli učitelji PB oz. se bodo učenci sami evidentirali v jedilnici šole.

Učenci, ki so prijavljeni na kosilo vsak dan  že od začetka šolskega leta, so avtomatično prijavljeni in jih ni potrebno ponovno prijavljati .

Učence, ki bodo hodili na kosilo občasno ,morate starši prijaviti. Prijavite jih lahko za en dan, več dni ali cel mesec. V tem primeru morate označiti vse dni, za katere prijavljate učenca na kosilo.

Učence, ki bodo jedli kosilo samo občasno (en dan),  lahko prijavite na kosilo do 8. ure zjutraj isti dan.

Učenci se bodo ob prevzemu kosila evidentirali v jedilnici šole.

Na dopoldansko malico so vsi učenci prijavljeni avtomatično in jih ni potrebno prijavljati.

  • Odjava

S 1. 9. 2017 posamezni obrok  (dopoldanska malica, kosilo, popoldanska malica) starši odjavite preko programa eAsistent.  

Dopoldanska malica je pravočasno odjavljena, če se odjavi vsaj en delovni dan prej, in sicer do 8.00 ure zjutraj. Odjave malic bomo pri plačilu upoštevali z naslednjim dnem.

Kosilo ali kosilo s popoldansko malico je pravočasno odjavljeno, če ga odjavite do 8.00 ure zjutraj. Pravočasne odjave kosil  in kosil s popoldansko malico bomo pri plačilu upoštevali z istim dnem.  Neprevzeta prehrana  se zaračuna.

V času uvajanja bodo možni vsi načini odjave kot do sedaj, sčasoma pa bomo upoštevali samo še elektronske odjave prehrane.  Predvidevamo tudi, da bomo modre obeske lahko poenotili s programom v knjižnici.

Za dodatna pojasnila se lahko obrnete na knjigovodjo Vlasto Rozman, telefon 04 27 00 312 ali elektronski naslov vlasta.rozman@guest.arnes.si.

 

(Skupno 234 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost