Skoči na glavno vsebino

UNESCO: JEZIK – KULTURA IN TRADICIJA

V petek, 6. novembra, so se učenci naše šole udeležili Unesco projekta Gimnazije Škofja Loka JEZIK – KULTURA IN TRADICIJA.

Potekal je pod geslom: Ljubil bom svetlobo, ker mi kaže pot, ampak prenesel bom tudi temo, ker mi pokaže zvezde.”

Letošnji recital je že 15. po vrsti. Poseben je bil tudi zato, ker je ravnatelj Gimnazije Škofja Loka Jože Bogataj pred kratkim postal novi nacionalno koordinator Unesco mreže šol v Sloveniji.

Projekt Jezik – kultura in tradicija poudarja pomen rabe tujih jezikov skupaj z rabo materinščine. Jezik je orodje za sporazumevanje, obenem pa se z jezikom učimo kulture naroda, spoznamo njegovo zgodovino in kulturno dediščino. S temi spoznanji širimo obzorja, našo strpnost do drugačnih, predvsem pa bogatimo lastno izobrazbo.

Leto 2015 je Organizacija Združenih narodov razglasila za mednarodno leto svetlobe, zato je bilo tudi tema letošnjega recitala Več svetlobe.

Na začetku nas je s svojim pevskim nastopom presunila Patricija, slepa dijakinja škofjeloške gimnazije, nato pa navdušili nastopajoči iz vse Slovenije (Rakek, Ljubljana, Strahinj, Mojstrana, Prekmurje, Maribor …). Našo šolo so zastopali Nina Anžič in Nik Šircelj z recitacijo v nemščini (mentorica: Barbara Triler) in Nika Golob, ki je recitirala francosko pesem o svetlobi (mentorica: Vita Bokal). Nina in Nik sta bila v popoldanskem delu recitala najmlajša od nastopajočih učencev. Učenci so pred recitalom odšli tudi na voden ogled jesenske Škofje Loke in se imeli lepo.

Učence sva spremljali Barbara Triler in Simona Špolad, nastope pa so si ogledali tudi starši naših nastopajočih.

Simona Špolad

{phocagallery view=category|categoryid=171|limitstart=0|limitcount=0}

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost