Skoči na glavno vsebino

23. otroški parlament ODRAŠČANJE

Letošnja tema otroških parlamentov ODRAŠČANJE je bila izredno široka. Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije jo je poimenovala kar v »MAMO VSEH TEM« in dodala, da bi bilo mogoče celo lažje, če se vprašamo, kaj odraščanje ni. Tudi učenci so se v razredih zelo različno dotaknili teme in se srečali z veliko vprašanji, za katere ni vedno lahko poiskati točnih, uporabnih odgovorov.

Pri tem smo jim pomagali učitelji, mentorji otroških parlamentov, na zadnjem sklepnem delu pa tudi naša gosta Mateja Vrhunc Tomazin, specialistka ZDT in Žiga Planinec, kriminalist. Nekaj utrinkov s šolskega parlamenta si lahko ogledate tudi na naših fotografijah.

 

12 naših najbolj aktivnih učencev pa se je 20. marca udeležilo še občinskega parlamenta, katerega gostitelj je bil kranjski župan, g. Mohar Bogataj. Predsednik občinskega parlamenta je bil naš učenec Tilen Lotrič, »odraščali« pa smo skupaj s tremi pomembnimi gosti in sicer z Anito Ogulin, Slovenko leta 2012 s strani Nedeljskega dnevnika, s Pavlom Rakovcem, igralcem Prešernovega gledališča v Kranju in z Davom Karničarjem, svetovno znanim alpinistom, ki je leta 2002 kot prvi na svetu smučal z najvišje gore sveta Mont Everesta.

 

Letos smo imeli na občinskem parlamentu še posebej pomembno nalogo, saj so bili učenci naše šole zadolženi za vodenje ene izmed treh skupin. Za odlično delo smo bili nagrajeni z udeležbo kar dveh učencev naše šole na nacionalnem parlamentu, ki je potekal 8. aprila v veliki dvorani Državnega zbora Republike Slovenije.

 

Udeležila sta se ga ZALA RAUTER, iz 9. A razreda in TILEN LOTRIČ, iz 8. C razreda.

Za Zalo in Tilna je bila to velika čast in tudi odgovornost. Tudi mi smo ponosni nanju.

 

Barbara Perme, mentorica otroškega parlamenta                        

{phocagallery view=category|categoryid=79|limitstart=0|limitcount=0}

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost