Skoči na glavno vsebino

Obvestilo staršem o nadaljnjem poteku vzgojno-izobraževanega dela, v razredu vašega otroka, od 15. 02. 2021

Spoštovani starši!

 

Obveščamo vas, da se, z odlokom (objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije), ki bo začel veljati 13. februarja 2021 in bo veljal do 19. februarja 2021, za učenke/učence od 1. do vključno 9. razreda osnovne šole, pouk izvaja v prostorih šole od ponedeljka, 15. 2. 2021, dalje.

 

Vzgojno-izobraževalno delo se bo za učenke/učence 1., 2. in 3. razreda še naprej izvajalo v homogenih oddelkih, t.i. mehurčkih. Prav tako bo vzgojno-izobraževalno delo v prostorih šole potekalo za vse učenke/učence od 4. do 9. razreda v normativno določenih oddelkih oz. mehurčkih, ob upoštevanju vseh higienskih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe SARS-CoV-2, ki jih je pripravil in objavil NIJZ. Predmetni pouk v drugem in tretjem triletju se organizira v matični učilnici oddelka, učenke/učenci učilnic ne menjajo, lahko pa vanje vstopajo učiteljice/učitelji posameznih predmetov (skladno z urnikom pouka in organizacijo dela).

 

Učenci bodo malicali v matičnih učilnicah, kosila bodo organizirana tako, da bo med učenci čim manj mešanja.

V mehurčku matičnega razreda bo še naprej potekalo tudi podaljšano bivanje, ki bo organizirano za otroke prvih treh razredov osnovnih šol, medtem ko se za učenke/učence 4. in 5. razreda priporoča, da šola v dogovoru s starši organizira podaljšano bivanje le za tiste učenke/učence, ki to nujno potrebujejo.

Za učence 4. in 5. razreda bomo oblikovali heterogeno skupino podaljšanega bivanja, ob tem je uporaba zaščitnih mask za učenke/učence ter zaposlene nujna tudi med dejavnostjo tako oblikovane skupine.

Za lažjo organizacijo dela v šoli, vas prosimo, da starši učencev 4. in 5. razreda, razredničarki čim prej sporočite ali bo vaš otrok od ponedeljka, 15. 02. 2021, dalje potreboval podaljšano bivanje.

 

Obiskovanje pouka je za učence obvezno, v primeru zdravstvenih težav učencev ali njegovih domačih, poskrbite za zdravniško opravičilo. O odsotnosti učenca odloča pediater, učitelji odsotnega učenca informirajo o vsebini učne snovi in mu posredujejo pisna gradiva.

V šolo naj prihajajo samo zdravi učenci, posebej vas prosimo, da doma ostanejo učenci za katere je odrejena izolacija ali karantena. Zelo hitro se namreč lahko zgodi, da morajo, zaradi tesnega stika z okuženo osebo, celoten razred in učitelji, ki so bili v tem razredu, ostati doma.

 

Veselimo se srečanja z učenci, želimo pa si, da bi z upoštevanjem priporočil uspeli izvajati pouk v šoli do konca tega nenavadnega šolskega leta.

Pavel Srečnik, ravnatelj

(Skupno 261 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost