Skoči na glavno vsebino

OBIŠČI PODJETJE IN ODKRIJ SVOJ TALENT

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva

četrtek, 28. november ob 16.30 uri

Dan odprtih vrat je vseslovenski enodnevni dogodek, ko slovenska podjetja odprejo svoja vrata in obiskovalcem predstavijo delovne procese, naravo in pogoje dela v realnem okolju.

Dogodek je namenjen šolski mladini in njihovim staršem, srednješolcem, študentom in iskalcem zaposlitve, ki si želijo novih kariernih izzivov.

 

Zakaj Dan odprtih vrat?

Ko se v različnih življenjskih obdobjih odločamo za izbiro poklica, se znajdemo pred zahtevno nalogo. Poklicev ne poznamo dovolj dobro, da bi se odločali na podlagi interesov in lastnih potencialov. Še posebej se je težko odločiti za poklice, ki so našim očem bolj skriti in jih sploh ne poznamo. Zbiranje informacij v podjetjih, opazovanje in razgovori z zaposlenimi, so izjemnega pomena. Dan odprtih vrat je namenjen prav temu. Gospodarstvo želi približati obiskovalcem številne poklice, ki jih ne poznamo dovolj, da bi se v njih »prepoznali« in si zagotovili uspešno šolanje in zaposlitev, kjer bomo zadovoljni.

 

Zakaj vključujemo tudi starše in zakaj v popoldanskem času?

Ker starši igramo pomembno vlogo pri poklicnem odločanju svojih otrok, pogosto pa nimamo dovolj informacij o poklicih, pogojih dela, trgu dela. Imamo pa tudi nepravilne predstave. Z obiski v podjetjih lahko tudi starši pridobimo dodatne informacije, ki pomagajo pri skupnem razmisleku o nadaljevanju  šolanja naših otrok. Dan odprtih vrat je zato organiziran v popoldanskem času z namenom, da se obiskov podjetij lahko udeleži tudi čim več staršev.

Prijava jer možna preko spletnega obrazca http://www.odkrijsvojtalent.si/

Možna tudi preko mobilnih telefonov.

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost