Skoči na glavno vsebino

Zlata ura

V sredo, 28. 5. smo zaključili z ustvarjalnimi delavnicami. Tokrat smo se lotili polstenja. V goste smo povabili gdč. Kati iz Rokodelskega centra DUO, Škofja Loka. Spoznali smo način pridobivanja volne, preizkusili smo se v česanju volne in izdelali polstene kroglice. Čas je prehitro minil. Ob zaključku delavnice pa je sledilo še sladko presenečenje.

V letošnjem šolskem letu smo se lotili kuhanja jabolčne marmelade. V novembru smo se lotili vlivanja svečk. Pred novoletnimi prazniki smo se lotili izdelave sladkih malih hišk. Tako so bili prazniki res sladki.

V januarju smo se preizkusili v izdelavi kazala za knjigo. V februarju pa nismo mogli mimo ptičkov, ki se že ženijo v tem času. Iz kvašenega testa smo izdelali ptičke. Še isti večer pa smo se sprehodili do potočka Žabnica in izpustili v šoli izdelane gregorčke. Tako smo tudi mi prispevali k daljšem dnevu. V spomladanskih dneh smo se lotili urejanja šolske okolice, presajanja, sajenja,… bili smo pravi vrtnarji. Kaj pa nam je zraslo? Sončnice, pehtran, ognjič, …

V tednu vseživljenjskega učenja pa smo pripravili menjavo igrač. Tako je na polički v otroški sobici našla mesto nova igračka.

Bilo nam je lepo.

Delavnice sva vodili učiteljici Nataša Ravnikar in Saša Porenta

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost